بیماری پاروو ویروس در سگ
پاروو ویروس سگ را بیشتر بشناسید.
التهاب روده پاروو ویروسی سگ سانان:
معرفی بیماری پاروو ویروس سگ
پاروو ویروس سگ یک بیماری فوق العاده مسری است که سبب ایجاد التهاب روده حاد و شدید می شود. در بیماری پاروو ویروس سگ عفونت از طریق مدفوعی دهانی منتقل شده و حیوانات آلوده مقادیر فراوانی از ویروس را از طریق مدفوع در مرحله حاد بیماری و هشت تا ده روز بعد از آن دفع می کنند.
ویروس ایجاد کننده بیماری پاروو ویروس سگ فوق العاده مقاوم اسن و برای مدت زمان طولانی در محیط باقی می ماند و به سایر سگ های حساس و واکسینه نشده منتقل می شود و سبب ایجاد بیماری در آنها می شود.
نحوه بیماری زایی پاروا ویروس در سگ
ویروس پس از ورود به بدن ابتدا در غدد لنفاوی حلق و لوزه ها تکثیر می یابد سپس وارد خون می شود. پاروویروس گرایش زیادی به سلول های در حال تکثیر سریع ( سلولهای با تقسیم میتوز زیاد و سریع ) دارد. بنابراین در سلول های کریپت روده، مغز استخوان و بافت های لمفوئیدی، جای می گیرد و سبب نکروز کریپت های روده، اسهال شدید، لوکوپنی و تخلیه لمفوئیدی می شود.
علایم بالینی و نشانه های پاروو ویروس سگ
چهار تا هفت روز پس از رخداد عفونت، علایم درمانگاهی به صورت نمایان رخ می دهند. بی اشتهایی، بی حالی، تب، استفراغ، اسهال ( غالبا شدید، خونی و متعفن ) و کم آبی در سگ های مبتلا مشاهده می شود.
در بیماران مبتلا به سپتی سمی باکتریایی یا اندوتوکسمی، علایمی مانند: افت دمای بدن، زردی و انعقاد منتشر داخل عروقی مشاهده می شوند.
گرچه سگ ها در هر سنی می توانند به این بیماری مبتلا شوند ولی بیشترین شیوع بیماری در فاصله از شیرگیری تا ۶ ماهگی است. توله های کمتر از ۶ هفته، معمولاً به خاطر داشتن ایمنی مادری، در برابر بیماری مصون هستند.
در میان سگ های با سن بیش از ۶ ماه، حیوانات نر بیشتر از ماده ها به بیماری مبتلا می شوند.
تجمع تعداد زیادی سگ در یک محل، آلودگی های انگلی روده، عفونت های همزمان با ویروس دیستمپر، کرونا ویروس، ژیاردیا، سالمونلا یا کمپیلوباکتر، می توانند سبب افزایش شدت بیماری گردند.
در صورت شدید بودن بیماری ( به خصوص در بیماران جوان و نژادهای حساس ( مانند: رات ویلر و دوبرمن)، ممکن است بیمار تلف شود.
تولههایی که در رحم یا به فاصله کوتاهی بعد از تولد به ویروس آلوده می شوند و ایمنی مادری مناسب و موثری نیز ندارد، ممکن است دچار میوکاردیت شده و به صورت ناگهانی تلف شده یا دچار کاردیومیوپاتی شوند.
تشخیص بیماری پاروا ویروس سگ
در سگ های جوانی که به صورت ناگهانی دچار بی اشتهایی، تب، استفراغ و اسهال شدید و متعفن شوند، قویا به عفونت پاروویروسی مشکوک شوید. در 85 درصد ازمبتلایان به عفونت پاروویروسی، لوکوپنی مشاهده می شود. در غیاب لوکوپنی، ممکن است علائم عفونت پاروویروس سگ سانان از سایر بیماری های عفونی باکتریایی و ویروسی سامانه گوارش قابل تمیز نباشد. تشخیص قطعی بیماری به روش الایزا ( تشخیص آنتی ژن پاروویروس ) صورت می گیرد.
درمان بیماری پاروا ویروس سگ
درمان بیماری را باید به دامپزشک متخصص سپرد. چرا که یک امر تخصصی بوده و درمان خودسرانه توسط صاحب دام می تواند زندگی حیوان را به خطر بیندازد.
اگر سگ زیبای شما دارای علایم بیماری پاروو ویروس است باید سریعا به کلینیک دامپزشکی مراجعه کنید تا دامپزشک برای تایید وجود بیماری پاروا ویروس در سگ شما اقدام به معاینه و گذاشتن کیت تشخیصی پاروا کند. و پس از تایید بیماری بهترین درمان را برای سگ شما انجام دهد.
شماره تماس برای برقراری ارتباط با دامپزشکان پت یو
09179295025